شیوه مناسب ترک شغل
مطلبی از ایریکس در ۲۸ اسفند ۱۳۹۱اغلب ما تا به حال تجربه خارج شدن از یه شرکت و رفتن به یه شرکت دیگه رو داشتیم. این تغییر شغل میتونه به چند دلیل اتفاقل بیافته. مثلا ممکنه کار بهتر با حقوق و مزایای بهتر گیرتون اومده باشه، یا ممکنه نوع کار فعلیتون رو دوست نداشته باشید و دلتون بخواد برید دنبال کاری که دوسش دارید. گاهی اوقات هم متاسفانه با شرکت یا با مدیراتون به مشکل میخورید و شرایط طوری رقم میخوره که ناچار به جدایی از مجموعه میشید.
فارغ از اینکه به چه شکل این اتفاق داره میافته، بهترین کار اینه که سعی کنید تو دوستی و با رفتار حرفهای از شرکت جدا بشین. اگر شما جزو اون افرادی هستین که با ناراحتی دارید از شرکت میرین، شاید تو نگاه اول کمی عجیب و دور از انتظار باشه که تو این شرایط هم درست و حرفهای این کار رو بکنید. اما تفاوت یه آدم حرفهای با بقیه تو همین نکات هست.
ببینید شاید تو اون لحظه عصبانی باشید و اصلا حالتون از مدیرتون یا شرکت به هم بخوره، ولی نکته اینجاست که این میتونه تو آینده کاریتون تاثیر بذاره. شما به هر حال یه دورهای توی اون شرکت کار کردید و جزئی از سابقهتون میشه. شاید امروز احساس کنید که «گور بابای اون سابقه»، ولی به احتمال خیلی خیلی زیاد یه روزی میاد که از این کارتون پشیمون میشین. فردای روزگار ممکنه برای استخدام تو یه جای دیگه، یا برای گرفتن پذیرش از دانشگاه (خارج از کشور) یا به هر دلیل دیگه، نیاز به یه معرفینامه داشته باشید. اینجا موقعی هست که بر اساس نحوه جدا شدنتون از شرکت میتونه براتون درد سر ایجاد کنه. :)
یادم میاد یه نفری یه زمانی این توصیه رو به من کرد و من این رو همیشه تو ذهنم داشتم. خوشبختانه هیچ وقت تو محیطهای کاریم به مشکل خاصی برنخوردم که منجر به جداییم از اونجا بشه، اما دور و برم چنین مواردی رو دیدم که بعدا هم براشون طبعات داشته. من حدود یک ماه پیش که کارم رو عوض کردم، این مورد دوباره اومد تو ذهنم. این توصیه خیلی برام ارزشمند بود و همین شد که گفتم اینجا هم بنویسم.
اصولا سعی کنید این کارها رو حتما انجام بدین:
- یک ماه قبل با فرستادن یه نامه/ایمیل رسمی به کارفرماتون خبر ترک شرکت رو بدید.
- نامه استعفا رو کاملا مثبت بنویسید و واقعا از کارهای مفیدی که براتون تو اون مجموعه انجام دادن قدردانی کنید. نکات مثبت شرکت رو بگید و به آینده امیدوار باشید.
- این اطمینان رو به مدیر و کمپانی بدید که در طول این مدت باقیمانده همچنان با همه توان کار میکنید و به نفر جایگزینتون کمک میکنید تا بتونه از پس کارها بربیاد.
- مستندات و مدارکی که متعلق به شرکت هست ولی در اختیار شماست رو تحویل بدید.
- کارهای نیمهتمومی که باید تحویل بدید رو حتما قبل از ترک شرکت انجام بدید.
- اگر انتقاد یا پیشنهادی هم دارید که میتونه به اوضاع شرکت کمک کنه حتما با مهربونی و با نگاه مثبت مطرح کنید.
- به مشتریان شرکت که با شما در تماس بودن هم اطلاعرسانی کنید و فرد جایگزین و مدیرتون رو به اونها معرفی کنید.
- حتما معرفینامه و توصیهنامه بگیرید از مدیر و شرکتتون.
به طور خلاصه و در یک جمله، طوری از شرکت جدا بشین که روتون بشه دوباره برگردین اونجا کار کنین. :)
بسیار خوب و مفید.
فقط ایریکس جان لطف کن در مورد پیدا کردن کار برای لینوکس کارا هم راهنمایی کن چون واقعاً نیاز داریم :)
ممنون.
خیلی پست مفید و خوبی بود. خوشحالم که در بهترین فرصت خوندمش این تجربیات ارزشمند درباره اخلاق حرفهای رو که به اشتراک گذاشتی. ممنون برای این پست عالی :)
از واژه حرفهای خیلی حرفهای استفاده کردی :دی پستت رو خیلی دوست داشتم و احتمالا در یک ماه آینده این کار رو خواهم کدر:دی
سلام.
مطلب ارزنده و مفیدی بود . یادمه خودم تو شرکتی که مشغول بودم و قصد جدا شدن داشتم مدیر شرکت گفت بیا گواهی انجام کار بهت بدم اونزمان گفتم نه ممنون می خوام چی کار و بعد دیدم چقدر سوابق کاری مستند برای ادم لازمه ….
سلام،
مطلب خوبی بود
یه فید بک : لطفا فید تون رو اختصاصی کنید، تا مشکل فیلترینگش بر طرف شود.
اخه یه موضوعی که هست اینه که ممکنه طرفمون ادم حسابی نباشه یعنی اینقدر ادم بدی باشه که نشه باهاش کنار اومد ، من خودم یک شرکت رو با عصبانیت ترک کردم هیچی هم بهشون ندادم ، تاجایی که خودشون پشیمون شدن کلی زنگ زدن :))